+385-51-306-619 |+385-95-775-9525 vrtnaarhitektura@gmail.com

Automatsko Navodnjavanje 

Uređenje i održavanje okućnica Automatsko navodnjavanje

Ključni faktor u održavanju travnjaka zdravim je pravilno i redovito zalijevanje. Zalijevati ga možemo ručno, možemo prepustiti prirodi da učini svoje (kiša), a sve više se koristi onaj sistem, financijski najskuplji u startu, no isplativ dugoročno –  automatski sustav navodnjavanja “kap po kap”.

Do nedavno su sustavi za automatsko navodnjavanje bili cijenom nedostupni, no vremenom su postali nezaobilazan dio većine zdravih i lijepo uređenih travnjaka.

Nakon kratko vremena kako koristite sustav, primijetit ćete da zaista štedi vodu, a štedi nam i vrijeme, obzirom da se programira vrijeme i trajanje navodnjavanja, pa sustav radi za nas.

Ukoliko se odlučite na kvalitetan proizvod, tad nećete morati brinuti o tome dali se uključio ili nije.

Iz tog razloga pokušajte izbjeći kupovinu automatskih sustava za navodnjavanje u trgovačkim centrima ili “jeftinih” kineskih proizvoda sa velikih i popularnih kineskih stranica.

Automatsko navodnjavanje 1
Automatsko navodnjavanje 2

Nije toliko razlika u cijeni, no za malo više sredstava možete kupiti najkvalitetnije sustave i biti bez brige. Česta greška koju rade kupci je ta šta nasjednu na garancije za jeftine kineske proizvode, ne razmišljajući u startu o tome da taj proizvod treba montirati pod zemlju, a nakon šta shvatimo da ne radi, treba ga i otkopati.

Već nakon nekoliko mjeseci pod zemljom, nekvalitetna plastika se “potroši” i tad dolazi problem za problemom. 

Ukoliko želite izbjeći takve probleme, pokušajte investirati u kvalitetniji sustav za navodnjavanje. Na hrvatskom tržištu ima nekoliko proizvođača sustava za navodnjavanje, no poučeni iskustvom, ugrađujemo isključivo RAIN BIRD sustave za automatsko navodnjavanje. Pokazali su se kao učinkoviti sustavi koji omogućuju ravnomjerno zalijevanje vašeg travnjaka, održavajući ga zdravim i zelenim tijekom cijele godine.

Ako ste zainteresirani za instaliranje učinkovitog i kvalitetnog sustava za navodnjavanje, kontaktirajte nas s povjerenjem.