+385-51-306-619 |+385-95-775-9525 vrtnaarhitektura@gmail.com

Vrtni Slapovi

Slap iliti mali vodopad može u potpunosti promijeniti atmosferu vašeg dvorišta. Pri izradi treba obratiti pažnju na to da ga izradite tako da se čuje šum vode. 

Šum vode proizvodi umirujući zvuk, tako da možemo svim osjetilima uživati u svom vrtu ili dvorištu. Lijepo dizajniran slap ili mali ribnjak uz malo rasvjete, može pretvoriti vašu okućnicu u pravu oazu mira, mjesto gdje se zaista možete opustiti.

Ukoliko već imate mali ribnjak, svakako bi bilo dobro da napravite i slap ako ste u mogućnosti.

Prvi razlog je taj što će stalni protok i kretanje vode pomoći u održavanju vode u ribnjaku čistom i bez algi. Drugo, slap će prozračiti vodu, odnosno dodati kisik, što je korisno za rast biljaka i zdravlje riba.

 Vrtni vodopad može se graditi u formalnom ili neformalnom stilu. 

Formalni vodopad izgrađen je prema geometrijskim linijama i pravim kutovima, a najčešće su izrađen od cigle, lijevanog betona ili blokova, pa i keramičkih ploča i pločica. 

Neformalni vodopad gradi se na način da izgleda kao prirodan, a za izgradnju obično se koriste stijene, balvani, kamen, šljunak i šipražje. 

Stil vašeg ribnjaka, kao i ostatak vašeg vrta i vašeg doma trebao bi slijediti stil koji ste odabrali za svoj vodopad, iako se kvalitetno napravljen formalni slap ponekad može dobro uklopiti u neformalni vrt . To radite ako želite istaknuti slap iz okoline.

Izrada vrtnih slapova 1

 

Zašto surađivati s nama?

 

25 godina iskustva

Jedinstven pristup poslu

Vlastiti rasadnik

Najkvalitetniji proizvodi

Dobra suradnja

Tehnička podrška